Site icon Infostránka.sk

SEO články. Prečo a ako ich písať?

SEO články
SEO článok by ste si na prvý pohľad mohli ľahko zameniť s klasickým PR, respektíve reklamným článkom. Avšak SEO články plnia jednu úlohu navyše. Majú zaujať nielen čitateľov, ale aj internetové vyhľadávače. Aký je teda význam SEO článkov?

Prečo písať SEO články?

SEO články sú nástrojom off-page optimalizácie pre vyhľadávače. Ich úlohou teda nie je len informovať, propagovať, či presviedčať k akcii. SEO články slúžia na linkbuilding, teda budovanie spätných odkazov. Okrem toho, že sa vďaka kvalitným spätným odkazom ocitne web na vyšších priečkach vo vyhľadávaní, prinášajú SEO články aj ďalšie výhody. Návštevy, získané z odkazov v SEO článku, sú spravidla relevantné. To znamená, že na váš web zamieri človek, ktorý skutočne hľadá váš produkt alebo službu. Z návštevníkov sa tak stávajú potenciálni zákazníci. A napokon, investícia do SEO článkov je jednorazová. Čo je takisto veľkou výhodou, napríklad v porovnaní s PPC reklamou.

Ako vyzerá dobrý SEO článok

Najprv treba spomenúť, že nestačí len napísať dobrý SEO článok. Mimoriadne dôležité je aj jeho vhodné umiestnenie. A to na relevantnom, tematicky príbuznom a najmä hodnotnom webe! Aké sú zásady pri tvorbe SEO článkov? Vhodné je SEO článok doplniť aj o obrázky, videá, či infografiky. A zabudnúť netreba tiež na optimalizáciu ich popisov.  
Exit mobile version